2 Pieters projecten genomineerd voor A.A.P. 2018

27 maart 2018

De tien genomineerde gebouwen voor de Amsterdamse Architectuurprijs 2018 zijn bekend! De Amsterdamse Architectuur Prijs (Gouden A.A.P.) is een initiatief van Architectuurcentrum Amsterdam, en is nadrukkelijk een prijs voor architect én opdrachtgever. De Gouden A.A.P. 2018 wordt uitgereikt aan het gebouw dat volgens de vak- en de publieksjury als beste wordt gezien van alle bouwprojecten die in 2017 binnen de gemeentegrenzen van Amsterdam zijn opgeleverd.

Datacenter AM4 en de Sint Henricusschool zijn twee van de genomineerde gebouwen! 

Datacenter AM4
Datacenter AM4 vormt samen met het entree- en kantoorpand en het met zwart lamellen beklede AM3 gebouw een strak en statig ensemble. Alle ontwerpen van de hand van Benthem Crouwel Architects zijn in opdracht van het Amerikaanse datacentrumbedrijf Equinix gebouwd. De verschillende gebouwen zijn doormiddel van luchtbruggen met elkaar verbonden, welke van binnen met Equinix-rood zijn bekleed. Met deze kleur is wereldwijd de routing in alle datacenters van Equinix aangeduid. Herkenbaarheid voor de internationale klanten staat voorop.

Sint Henricusschool
Het gebouw van de school uit de jaren vijftig voldeed niet meer aan de eisen van het huidige onderwijs. Het afgelopen jaar werkte aannemer Janssen de Jong hard aan het uitvoeren van het ontwerp van architectenbureau Berger Barnett. Het is prachtig geworden. Een combinatie van monumentale en nieuwe elementen. De school zit nu in een modern, transparant gebouw dat past bij het geven van unitonderwijs. Het team werkt er enthousiast aan om in deze omgeving het unitonderwijs stap voor stap uit te bouwen. De Henricus kan weer jaren vooruit in dit gebouw met een geslaagde combinatie van oud en nieuw.

Op donderdag 12 april wordt de Gouden A.A.P. 2018 uitgereikt aan de architect en opdrachtgever van het winnende project. Naast de vakjury reikt ook de driekoppige publieksjury een prijs voor het beste gebouw uit. De feestelijke uitreiking vindt plaats om 20:00 in het pas gerenoveerde Hotel Arena door Team V. Iedereen is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn!

 

Datacenter AM4
Sint Henricusschool, fotograaf Leonard Fäustle


Terug naar het nieuwsoverzicht