3 Silowoningen op dak Harbour Club geplaatst

17 mei 2021

Onlangs zijn er 3 silo’s op het dak van de Harbour Club geplaatst met bijzonder zwaar transport. De drie oude stalen wijnsilo’s zijn vervoerd van de Kop van Cruquius naar de Harbour Club. Op het dak van het complex zijn op deze manier de 3 historische wijnsilo’s van de vroegere wijnterminal teruggekomen. In elke silo komt een koopwoning.

In verband met de grootte én zwaarte (38.000 kilo per stuk) van de silo’s, was dit een bijzonder transport, waarbij diverse bouwkranen werden ingezet. Dit is goed te zien in de video van Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen B.V., onderaan dit artikel.

Harbour Club
Aan de Cruquiusweg 1.4 was een wijnterminal gevestigd. Wijn van over de hele wereld werd via schepen aangevoerd en opgeslagen in wijnsilo’s waarna deze werd gebotteld en verkocht. In de loop der jaren is de functie van het gebouw veranderd en sinds 2012 heeft The Harbour Club (THC) haar intrek genomen, een restaurant op een zeer mooie locatie aan het water.

Het gebouw wordt nu opgenomen in een stedelijk bouwblok dat aansluit op de naastgelegen ontwikkelingen. Het nieuwe gebouw biedt ruimte aan een 10.000 m² gemengd programma: het restaurant en eventlocatie van The Harbour Club, bedrijfsruimtes, 86 starterswoningen en op het dak drie bijzondere stadswoningen in de oude wijnsilo’s, naar ontwerp van LEVS architecten.

Pieters Bouwtechniek is constructie adviseur voor dit bijzondere project.

Screenshot uit video Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen B.V.


Terug naar het nieuwsoverzicht