Atriumterrein Kerkrade vordert

12 oktober 2020

Op het terrein van het voormalige Atrium Ziekenhuis in het Zuid-Limburgse Kerkrade verrijst in de komende jaren een bijzonder sportgebouw, het Center Court. De architecten (MoederscheimMoonen Architects i.c.m. Wehrung Architecten) ontwierpen een gebouw en terrein, dat volledig opgaat in het heuvelachtige gebied. Het totale complex telt ca. 16.000 m² en behelst onder meer een sporthal, een overdekt zwembad met meerdere baden en een parkeergarage.

Deze week wordt volop gewerkt aan de wapening van de vloer en de kelder van het zwembad. Ook aan het leidingwerk wordt nog steeds gewerkt.

Voor de vloer en wanden van het zwembad moet veel beton gestort worden. Naar verwachting wordt in de week van 5 oktober gestart met de vloer van de kelder van het zwembad. In de week van 12 oktober wordt de vloer van het zwembad gestort. Eind november / begin december worden naar verwachting de wanden van het zwembad gestort.

Daarnaast wordt er natuurlijk ook hard gewerkt aan de sporthal. Bij de sporthal wordt de ondergrond geprofileerd. De oppervlakte wordt gereed gemaakt. De voorbereidingen worden getroffen voor de stort van de fundering.

Tevens worden groutankers in de eerder gemaakte keerwanden geplaatst. Groutankers zijn trekelementen die bestaan uit een lange hoogwaardige stalen staaf of streng die in de ondergrond wordt aangebracht. Deze worden aan de keerwand bevestigd. Aan het uiteinde wordt onder hoge druk een ankerlichaam (grout/beton) gemaakt. Het anker houdt de keerwand op zijn plaats.

Beeldmateriaal: MoederscheimMoonen Architects i.c.m. Wehrung Architecten


Terug naar het nieuwsoverzicht