Betonprijs 2017

18 september 2017

In 2017 organiseert de Betonvereniging alweer de 20ste editie van de Betonprijs. Tijd om even achterom te kijken!

De eerste Betonprijs werd uitgereikt tijdens de Betondag 1979. In de loop der jaren is de Betonprijs een prestigieuze prijs geworden bij alle betrokkenen in het bouwproces: opdrachtgevers, architecten, constructeurs, aannemers, toeleveranciers en andere betrokkenen. Niet zelden kreeg de bij de prijs behorende plaquette een zichtbare en prominente plek in de constructie.

Dit jaar heeft Pieters wederom verschillende projecten ingediend voor de Betonprijs. We hebben onder andere De Radartoren TAR ten westen van Schiphol, De parkeergarage St.-Jan te Den Bosch, de brandweerkazerne Anton te Amsterdam en de Verkenner te Utrecht. Daarnaast de ultradunne Catharinebrug te Leiden, de UHSB balkons aan de Baljuwstraat en Heiligharn in Den Helder, IKC de 7 zeeën in Amsterdam en de aardbevingsbestendige spiraaltrap in het UMC Groningen. Allemaal mooie projecten mede mogelijk gemaakt door de samenwerking met Hi-Con en Bruil. 

En als laatste het mooie onderwijs project Victor J. Koningsbergergebouw te Utrecht. Het meest in het oog springend onderdeel van het gebouw is het spectaculaire atrium over de volle hoogte, waarin het grote in het werk gestorte betonnen stabiliteitskruis (schoon werk) van 35 bij 25 meter een beeldbepalend element is. Dit kruis is uitgevoerd met wandkisten, waarbij de kopschotten met de schuinte van het kruis tussen de wandkisten zijn geplaatst.

Het is nu aan de jury om te bepalen welke van alle ingezonden projecten in de verschillen de categoriën de Betonprijs 2017 gaan winnen. 

St.-Jan parkeergarage, Den Bosch | Foto: Luuk Kramer
Radartoren, Schiphol
Brandweerkazerne Anton, Amsterdam
Catharinabrug, Leiden
IKC Zeven Zeeën, Amsterdam


Terug naar het nieuwsoverzicht