Bos Villa Bergen in Designboom

15 januari 2019

In het noorden van Nederland, ontwierp Natrufied Architecture een villa aan de Eeuwigelaan te Bergen. Op het prachtige bosterrein drijft een groot overdekt huis in het bos. Een open woonkamer biedt aan alle kanten uitzicht op het bos, half onder de grond zijn de slaapvertrekken ingebed in de zandgrond.

De slaapkamer heeft de ramen naar het bos toe, voor maximale privacy, terwijl een rooster aan de zuidkant genoeg zonlicht de badkamer binnen laat komen. Alle muren en daken zijn bedekt met de natuur en hebben alleen een centrale opening voor toegang.

Pieters heeft het constructief ontwerp gemaakt voor de woning, het bijgebouw, de schuur en de carport. Na het bestek heeft Pieters de uitvoering begeleid. De constructie bestaat uit een betonnen kelder met daarop een in het oog springende houtconstructie. Het houten dak van de woning heeft grote uitkragingen om de beschutte terrassen mogelijk te maken. De stabiliteit van de houtconstructie wordt voorzien door de kolommen in te klemmen in de onderbouw en de verbinding tussen kolom en ligger momentvast te maken.

Designboom.com schreef een mooi artikel over dit project. 

 

 

Beeld: Boris Zeisser, Natrufied architecture
Beeld: Boris Zeisser, Natrufied architecture


Terug naar het nieuwsoverzicht