Bouw gestart

10 juni 2014

De bouw van het Inspiratiecentrum is gestart! Het centrum wordt een verzamelplek waar al het moois van de Grevelingen en Voordelta beleefd kan worden.

Het ontwerp bestaat uit een langgerekt en grotendeels met riet bekleed gebouw van één laag, met als blikvanger de 26 meter hoge toren van waaruit men een magnifiek uitzicht heeft over de omgeving. Een waterpartij stroomt als het ware door het gebouw heen en symboliseert daarmee de hernieuwde verbinding en dynamiek tussen de Noordzee en het Grevelingenmeer.

Volgens initiatiefnemer Natuur- en Recreatieschap de Grevelingen voegt het centrum een pure beleving van de Grevelingen en Voordelta toe op de Brouwersdam waar het al heel aantrekkelijk is voor toeristen en recreanten. Er ontbrak nog een publieksattractie die onafhankelijk is van het weer en het hele jaar rond open kan zijn. Het inspiratiecentrum voorziet in die behoefte.

Pieters Bouwtechniek is verantwoordelijk voor de constructie vanaf het ontwerp tot en met de uitvoeringsfase. Terug naar het nieuwsoverzicht