Bouw nieuwe bioscoop van Euroscoop gestart

26 juni 2018

In Amsterdam is de bouw gestart van de nieuwe bioscoop van Euroscoop. Het Euroscoop Cinema- & Leisurecomplex moet in het najaar 2019 zijn deuren openen. Pieters is wederom constructeur van deze Euroscoop.

Het gaat om een bioscoop in Amsterdam-Noord bij winkelcentrum Boven ’t Y. Het multiplex komt op wandelafstand van het nieuwe metro- en busstation bij de nieuwe Noord/Zuidlijn en op steenworp afstand van de ringweg A10.

Euroscoop Amsterdam krijgt twaalf zalen met in totaal 2.500 bioscoopstoelen. In het complex komen ook twee restaurants en een aantal andere vrijetijdsactiviteiten. Euroscoop verwacht hier per jaar ongeveer 500.000 bezoekers te kunnen verwelkomen.

Vierde Euroscoop complex in Nederland
Eerder realiseerde het Belgische Euroscoop ook al bioscopen in Nederland. Na Tilburg, Maastricht en Schiedam komt er nu ook een multifunctioneel bioscoopcomplex in Amsterdam-Noord. Voor de realisatie van de casco betonbouw koos het bedrijf voor Hercuton. De organisatie en bouwwijze van het bedrijf uit Nieuwkuijk speelden hierbij een belangrijke rol, net als de bouwsnelheid. Het complex beslaat in totaal zo’n 15.000 m². Eind juni wordt gestart met de grondwerkzaamheden.

 Terug naar het nieuwsoverzicht