Bouw uniek kindcentrum de Vindplaats van start

29 april 2021

AMSTERDAM - De bouw van kindcentrum de Vindplaats aan de Jan den Haenstraat in Amsterdam kan beginnen, nu op 22 april 2021 de handtekeningen zijn gezet onder de aannemingsovereenkomst. In augustus 2022 gaan de deuren van het unieke kindcentrum open voor ouders, medewerkers en kinderen van 0 tot 13 jaar oud. De vernieuwbouw geeft schoolbestuur AWBR en AKROS Kinderopvang de kans om samen onderwijs en opvang onder één dak aan te bieden en op die manier een kansrijke omgeving voor alle kinderen uit de buurt te creëren.

Alle kinderen welkom
De Vindplaats krijgt een belangrijke positie in de buurt. Nieuwbouw betekent een opwaardering van de omgeving. Omwonenden en ouders die het nieuwe gebouw willen gebruiken om elkaar te ontmoeten, zijn van harte welkom. De Vindplaats wil een afspiegeling zijn van de buurt en daarom zijn álle kinderen welkom. Kinderen die extra uitdaging of ondersteuning nodig hebben, kunnen op de Vindplaats rekenen.

Leren door ervaring
De nieuwbouw aan de Jan den Haenstraat past naadloos bij het concept van kindcentrum de Vindplaats. Het gebouw krijgt een kinderkeuken, dansstudio, theater en moestuinen en verder komen er veel open ruimtes. Het plein wordt samen met de
buurt groen ingericht met veel uitdagende speelmogelijkheden. Het gebouw wordt duurzaam met groene daken en de mogelijkheid om hemelwater op te vangen. Op het dak komen moestuinen en een kas.

Het kindcentrum wil dat kinderen leren door te ervaren en te doen. Kinderen worden eigenaar van hun eigen ontwikkeling en gedreven teams van leerkrachten, pedagogisch medewerkers en ondersteuners begeleidt ze hierbij zodat zij zich optimaal kunnen ontplooien en zo de beste kansen krijgen.

Open in augustus 2022
Het nieuwe gebouw komt op de locatie van de Narcis-Queridoschool, delen van dit schoolgebouw worden hergebruikt. De leerlingen van de Narcis-Queridoschool huizen nu samen met de leerlingen van basisschool De Roos in het gebouw aan de Reinier Claeszenplein 12. Na opening in augustus 2022 zullen kinderen en medewerkers van beide basisscholen en AKROS kinderopvang (kinderdagverblijf, voorschool en BSO) spelen, leren en werken in het nieuwe kindcentrum: de Vindplaats.

Stel je eens voor…
In de video ‘Stel je eens voor…’ delen medewerkers, ouders en kinderen hun enthousiasme voor het nieuwe kindcentrum.

Informatie 
Bekijk de website www.devindplaats.amsterdam voor meer informatie.

Impressie: VALTOS
Impressie: VALTOS


Terug naar het nieuwsoverzicht