Bouwkundige oplevering Genmab Research Center

21 augustus 2017

Dura Vermeer heeft de bouwkundige oplevering van het nieuwe onderzoeksgebouw van Biotechbedrijf Genmab uitgevoerd. Pieters is daarbij betrokken als hoofdconstructeur vanaf het voorlopig ontwerp tot en met oplevering. Biotechbedrijf Genmab is een internationale onderneming gespecialiseerd in de ontwikkeling van menselijke antistoffen voor de behandeling van kanker. Het bedrijf heeft voor de ontwikkeling en realisatie hiervan op het Utrecht Science Park een overeenkomst gesloten met bouwer Dura Vermeer en grondeigenaar Universiteit Utrecht.

Het project beslaat 11.250 m2 aan onder meer kantoren, laboratoria, vergaderruimtes, ontmoetings- en concentratieplekken, een auditorium, een science café, een restaurant en een parkeergarage. Het gebouw ligt op een zichtlocatie aan de hoofdtoegangsweg van het Science Park. Het weerspiegelt kernkwaliteiten van zijn gebruiker als een hoge kwaliteit, innovatie, dynamiek, transparantie en herkenbaarheid. Het kent een open structuur met overspanningen van 16 m, lange zichtlijnen en bestaat uit twee ten opzichte van elkaar verschoven beuken met verticaal gelede gevels en daartussen een prominent zichtbaar atrium voorzien van trapsgewijs gepositioneerde, 'zwevende eilanden', die sterk bijdragen aan de interactie tussen de verschillende gebruikers.

De werkomgeving is hoogwaardig, biedt optimaal comfort en een grote mate van functionaliteit en flexibiliteit. Betrokken partijen streven voor de nieuwe research- en development-faciliteiten naar een BREEAM-NL Excellent label.Terug naar het nieuwsoverzicht