Bouwupdate Nieuwe Defensie in Utrecht

27 februari 2024

De bouw van De Nieuwe Defensie in Utrecht is in volle gang.

De Nieuwe Defensie is een nieuwe woonwijk, langs het Merwedekanaal. Deze wijk is gevestigd op het voormalige Defensieterrein in Utrecht, op slechts 10 minuten loopafstand van het stadscentrum. In totaal worden hier ongeveer 800 woningen gebouwd, variërend in verschillende typen en beschikbaar voor zowel koop als huur. Onder de gebouwen is een parkeergarage aanwezig. op het dek en de daken wordt veel groen voorzien. Het dak van blok 3 wordt een openbaar toegankelijke daktuin.

De Nieuwe Defensie wordt in drie fases gerealiseerd. Fase 1 is bijna gereed. Deze fase omvat de bouw van blok 1 en 2, bestaande uit 80 sociale huurwoningen voor Mitros en 211 koopwoningen. De koopwoningen in deze fase zijn voornamelijk ruime gezinswoningen, grote appartementen en penthouses. De woningen van blok 1 worden inmiddels bewoond door de eigenaars. Blok 2 is in afbouw. 

Fase 2 is ook gestart. Blok 3  is nu in uitvoering, de palen zijn geheid en er zijn momenteel werkzaamheden aan de fundering. Blok 5 is ook in uitvoering, de ruwbouw is bijna gereed.

De bouw komt tot stand in nauwe samenwerking met de volgende partijen:

Architecten: SVP Architectuur en Stedenbouw (stedenbouwkundige masterplan), MLA+ en ANA architecten (fase 1), CROSS en EFFEKT (overige fases)
Ontwikkelaar: BPD 
Opdrachtgever: BPD ontwikkeling
Hoofdaannemer: ERA Contour
Bouwkundig adviseur: INBO
Installatie adviseur: Nieman
Constructie adviseur: Pieters Bouwtechniek

Beeldmateriaal: SVP architectuur en Stedenbouw
Beeldmateriaal: SVP architectuur en Stedenbouw


Terug naar het nieuwsoverzicht