Constructeursdag 2017

22 mei 2017

De Betonvereniging organiseerde in samenwerking met Bouwen met Staal, VNconstructeurs en YouCon op woensdag 17 mei de Constructeursdag 2017. Op de Constructeursdag waren ruim 200 constructeurs aanwezig. Het congresprogramma bestond uit een masterclass, lezingen, debatten, de benoeming van de Constructeur van het jaar en aanstormend talent en de beëdiging van nieuwe Register Constructeurs.

Kortom een interessant programma met inspirerende sprekers. Pieters Bouwtechniek was vertegenwoordigd in een van de lezingen, onze collega Hubert Kuipers heeft een presentatie gegeven over Hotel Jakarta. Dit project wordt op de kop van het Java-eiland gebouwd. Een hoofddraagstructuur van vooral beton en hout met slanke profielen voor de gevels en atrium zorgt samen voor een duurzaam-industrieel karakter. De grote vrije hoogte in het restaurant op de begane grond en de grote hoogte in het atrium tot 30 meter versterken dit beeld.

Hotel Jakarta is het hoogste modulaire gebouw met houten draagconstructie van de wereld. Tevens is hotel Jakarta het eerste energieneutrale hotel van Nederland. Er wordt gebruik gemaakt van PV-panelen, ook in de gevels wordt gebruik gemaakt van een wko-installatie.

In het gebouw wordt veel gebruik gemaakt van hout, ook als constructiemateriaal. Bijvoorbeeld in de wanden en de plafonds van de kamermodules. Het hotel is ontworpen met het doel een Breeam Excellent certificaat te behalen, wat aansluit bij de uitmuntende score op duurzaamheid tijdens de ontwerpcompetitie. 

 

 Terug naar het nieuwsoverzicht