Laatste nieuws Corona

8 april 2020

Aanvullende informatie 8 april:

Wij willen jullie graag helpen, zodat we er met elkaar voor zorgen dat het thuiswerken goed gaat en leuk blijft en dat Pieters qua werk door kan draaien.

We willen jullie vragen, heb je een leuke tip, filmpje of een foto, mail hem dan naar Patricia, dan gaan we de leuke dingen delen op Trias. Vertel dus jullie grappige anekdotes, kruipen de kinderen achter je, terwijl je een Skype call voert met de klant? Loopt je kat de hele tijd over je toetsenbord? Kortom, deel de leuke momenten vooral!

Steven van Eck had in Delft een skype call aangemaakt, zodat iedereen maandagochtend om 9.30 uur het koffie automaat gesprek online kon voeren. Wat ook een leuk idee is om op vrijdagmiddag om 16.30 uur je vrijdagmiddagborrel situatie foto te mailen, zodat we een bonte compilatie kunnen maken op Trias.

Hieronder enkele praktische handvatten:

 • Werk je thuis of op kantoor, maar het team is verdeeld over thuis en werk? Maak dan op Teams een projectteam aan. Hierdoor kun je elkaar optimaal blijven informeren. De directie van jouw vestiging zal ook aangehaakt zijn zodat op projectniveau bekeken kan worden wat er speelt.
 • Het kan helpen om je ’s morgens te melden in Teams op je vaste werkdag, zodat je project collega’s weten, dat je die dag actief aan het werk bent. Je kunt bijvoorbeeld de planning bespreken of de aandachtspunten binnen het project.
 • Zet de dagen en dagdelen die je werkt in jouw agenda en vermeld ook wanneer je tussendoor even niet werkt, zodat collega’s niet jouw waardevolle lessen aan je kinderen verstoren.

Tips voor thuis:

 • Werk thuis zo dicht mogelijk bij het raam voor voldoende licht.
 • Verhoog je laptop zodat je niet voorover gebogen zit te werken, koppel eventueel een extern toetsenbord aan je laptop. Mocht je hierbij nog materialen nodig hebben, bespreek dit dan met de vestigingsdirectie.
 • Voorkom werken met opgetrokken schouders en zorg voor voldoende afstand tussen ogen en beeldscherm.
 • Sta elk half uur even op en loop rond, loop ook tijdens een telefoongesprek of tijdens de lunch, het zonnetje schijnt, maar hou wel 1,5 meter afstand van andere mensen.
 • Lees hier meer over de optimale instelling van je beeldscherm.
 • Voor medewerkers die kinderen thuis hebben kan ook gedacht worden aan flexibel inzetten van werkuren. Denk aan heel vroeg beginnen met werken, een deel van het werk ’s avonds doen of in een keer in het weekend. Mocht je er niet uitkomen overleg vooral met je vestigingsdirectie.
 • Het is niet ondenkbaar dat werk stil gaat vallen of in ieder geval wordt vertraagd. Is er (meer)werk en zie je kansen, neem deze aan, overleg dit met je directie en/ of breng een offerte uit. 
 • Ondersteun elkaar als het gaat om onzekerheid als bijvoorbeeld een deadline niet is gehaald. Analyseer hoe dat komt en stel in overleg de plannen bij, waar nodig met je projectleider of vestigingsdirectie.
 • Een ander belangrijk punt is het bewaken van de kwaliteit van ons werk. Zorg dat je tekeningen en berekeningen bespreekt met collega’s. Verstuur geen ongecontroleerde stukken weg, maar zoek elkaar op voor deze controle.

__________________________________________________________________________

Aanvullende informatie 17 maart 2020:

 • Algemene informatie over het beleid van Pieters aangaande de situatie met Corona wordt verstrekt per mail en kun je nalezen op Trias. De Corona-app wordt gebruikt voor bijzondere meldingen.
 • Vergaderingen op kantoor met externen graag afzeggen.
 • Vergaderingen buiten kantoor met externen bij voorkeur afzeggen. Bespreek de noodzaak tot bijwonen van de vergadering met de vestigingsdirectie. Zoveel mogelijk met Skype of Teams overleggen.
 • Vergaderingen en bezoeken aan collega vestigingen graag afzeggen, we willen besmetting voorkomen van vestiging naar vestiging.
 • Nu iedereen op een andere locatie werkt, graag goed contact met elkaar zoeken. Geef je collega’s door hoe je met elkaar in contact kunt komen, telefoon, mail, skype adres etc.
 • Informatie uitwisselen per mail of Teams. Mocht je niet weten hoe Teams werkt, dan graag een collega zoeken die je dit kan uitleggen. Informeer elkaar goed over de voortgang van de projecten, als je thuiswerkt is het je eigen verantwoording om je mede projectteamleden goed op de hoogte te houden.
 • We zijn op verschillende manieren aan het kijken hoe Pieters Corona het hoofd kan bieden, de weekstaten van alle medewerkers kunnen hier aan bijdragen. We komen voor het einde van de week terug op het invullen van de weekstaten.
 • Mocht je reeds ziek zijn en in contact zijn met de ARBO arts, dan is het belangrijk om te weten dat de afspraken met de ARBO arts NIET geannuleerd worden, maar dat de fysieke afspraak een telefonische afspraak wordt.

__________________________________________________________________________

Bericht 15 maart 2020

Beste Pieters medewerker,

Vanmiddag, zondag 15 maart, is om half zes is er een persconferentie geweest in verband met de extra maatregelen in Nederland vanwege het Corona virus.

Er is aangegeven dat de kinderopvang en scholen dicht gaan en dicht blijven tot en met 6 april, dit geldt ook voor de horeca en sportscholen.

Wij hebben de berichtgeving ook de hele dag gevolgd en zijn tot een aantal maatregelen gekomen die gelden voor Pieters:

 1. Medewerkers met school- en/of crèche gaande kinderen kunnen thuis hun kinderen opvangen. De medewerker bepaalt zelf of hij/zij thuis kan werken. Wij adviseren dit wel te doen.
 2.  Elke  medewerker met kinderen overlegt met zijn/haar partner over de opvang en vangt om beurten de kinderen op voor zover dat kan.
 3. Werkoverleg met thuiswerkers kan gedaan worden met Skype, Teams of een ander digitaal platform om te overleggen met de projectteams.
 4. De betreffende medewerker bericht de vestigingsdirectie wat hij/zij doet.
 5. Medewerkers zonder kinderen kunnen op kantoor werken. Hierbij doen wij het aanbod om de drukte in de trein te vermijden om 1e klas te reizen. De extra kosten die hiervoor gemaakt worden kunnen ingediend worden bij Pieters.
 6. Lunchen op kantoor gaat vanaf morgen in shifts, er lunchen hooguit 10 personen tegelijk.
 7. Er wordt geadviseerd gepaste afstand te houden van elkaar, probeer hier zoveel als mogelijk rekening mee te houden.
 8. Andere maatregelen worden maandag besproken en gecommuniceerd.


De maatregelen welke vorige week zijn gecommuniceerd zijn ook nog steeds van kracht:

 1. Let op je persoonlijke hygiëne, was je handen goed met zeep en gebruik desinfectie middelen.
 2. Ga niet naar bijeenkomsten, zowel vanuit werk als vanuit privé, waar veel mensen bijeen komen.
 3. Vermijd drukte tijdens het reizen, overweeg andere vervoerwijzen, zoals fiets, auto, carpoolen etc.
 4. Beperk het bijwonen van vergaderingen. Overleg met je leidinggevende of het nodig is dat je gaat. Ga eventueel telefonisch vergaderen. Vergaderingen extern kunnen bij hoge uitzonderingen plaatsvinden, en vergaderingen op kantoor waar externen komen worden afgelast.
 5. Ben je ondanks je voorzorgen, toch in contact geweest met een geïnfecteerde, meldt dit aan je leidinggevende en overleg met hem of je thuis moet blijven.
 6. Vermijd de risico gebieden, zowel in Nederland als daar buiten.
   

Bedankt voor je medewerking.

Met vriendelijke groet,

Jan en PaulTerug naar het nieuwsoverzicht