Crossover genomineerd voor AAP 2024

28 maart 2024

Crossover is genomineerd voor de Amsterdamse Architectuurprijs (AAP) 2024.

Amsterdamse Architectuurprijs (AAP)
In 2024 reikt Arcam voor de 17e keer de Amsterdamse Architectuurprijs (AAP) uit aan de architect en opdrachtgever van het beste Amsterdamse gebouw van het afgelopen jaar. De prijs vestigt de aandacht op het beste deel van de bouwproductie binnen de Amsterdamse gemeentegrenzen. Met de Amsterdamse Architectuurprijs wil Arcam het publieke debat over de Amsterdamse architectuur stimuleren.

Crossover
Crossover, naar ontwerp van Team V Architecture, ligt in de buurt van Kop Zuidas, op de hoek van de afrit A10 Zuid en de Europaboulevard. Het gebouw is een mix van wonen, werken en diverse voorzieningen.

Het pand bestaat uit zes woonverdiepingen aan de ene zijde en negen kantoorverdiepingen aan de andere zijde, met een verbindingslaag op de begane grond. Op deze verdieping zijn ruimtes gecreëerd waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, hier bevinden zich maatschappelijke functies en horecagelegenheden. Het kantoorgedeelte herbergt een mix van diverse huurders. Elke kantoorverdieping beschikt over een groen terras voor de huurders.

Uitreiking
De uitreiking vindt plaats in De Duif aan de Prinsengracht op donderdagavond 25 april.

Beeldmateriaal: Laurens Kuipers Photography
Beeldmateriaal: Laurens Kuipers Photography
Beeldmateriaal: Laurens Kuipers Photography
Beeldmateriaal: Laurens Kuipers Photography


Terug naar het nieuwsoverzicht