Dag van de Bouw 2019

13 juni 2019

Op zaterdag 15 juni vindt de Dag van de Bouw plaats van 10.00 uur tot 14.00 uur. Bedrijven uit de bouw en infra stellen projecten in heel Nederland open voor publiek, waaronder het kantoor aan de Fellenoord in Eindhoven.

Het kantoor krijgt een vooruitstrevende metamorfose van BREEAM-Excellent duurzaamheidniveau. Het gaat om het duurzame hergebruik van het voormalige Rabobankkantoor, naast het Centraal Station in Eindhoven. UNStudio is verantwoordelijk voor het ontwerp en Pieters Bouwtechniek voor de constructie. Het herontwikkelde gebouw wordt eind 2019 opgeleverd.

Er is gekozen voor een vooruitstrevend ontwerp, waarin een gezond, duurzaam en flexibel werkconcept voor de gebruiker en de omgeving centraal staat. Het  gebouwontwerp heeft een BREEAM-Excellent duurzaamheidniveau. Het gebouw wordt opgeleverd zonder aansluiting voor aardgas en is uitgerust met de nieuwste generatie technologie (WKO en PV-panelen). Daarnaast wordt in het ontwerp gebruikgemaakt van slimme toepassingen, zoals lokalisatiesensoren en een intelligente data-infrastructuur. Deze toepassingen maken het gedrag van gebruikers inzichtelijk. En dat zorgt voor een lager energieverbruik en een efficiënter gebruik van de ruimtes.

Ben je nieuwsgierig naar hoe het hier op de bouw eraan toe gaat? Of wil je meer weten over BREEAM of over de producten die wij allemaal gaan toepassen en hoe? Dan is de Dag van de Bouw een mooi moment om de bouwplaats aan de Fellenoord 15 te bezoeken omdat er veel te zien van de transformatie van het oude Rabobank kantoor. Verschillende bouwpartners en adviseurs zijn die dag aanwezig om u informatie te geven. Er zijn machines te bewonderen en voor kinderen zijn er enkele (bouw) activiteiten. Het wordt een interessante dag voor jong én oud. Wij heten iedereen van harte welkom.

Bouwend Nederland liet een video maken voor de Dag van de Bouw, een interview met Rob Doomen, Directeur bij Pieters Bouwtechniek.Terug naar het nieuwsoverzicht