De bouw van Magentazorg te Oudorp in timelapse

24 januari 2023

Afgelopen zomer is de nieuwbouw van Revalidatiecentrum Magentazorg aan de Jupiterstraat in Oudorp opgeleverd. Gedurende anderhalf jaar hebben verschillende partijen hard gewerkt aan het creëren van een prachtig en energie-neutraal gebouw. Op dinsdag 8 november is het gebouw in gebruik genomen door revalidanten en medewerkers. De sloop van het oude gebouw is inmiddels begonnen. De verwachting is dat de omliggende tuin en terras in de zomer van 2023 af zullen zijn. In de timelapse onderaan dit nieuwsbericht is de bouw in slechts 5 minuten te zien.

Revalidatiecentrum Magentazorg
Magentazorg biedt cliënten en revalidanten een aangename en moderne omgeving om te herstellen. Het nieuwe revalidatiecentrum is naast het huidige gebouw aan de Jupiterstraat gebouwd en bestaat uit vier verdiepingen, hiermee is het nieuwe gebouw aanzienlijk lager dan het huidige pand. Er zijn meer plaatsen beschikbaar; de capaciteit is uitgebreid  van 72 naar 82 eenpersoonskamers voor revalidatiezorg en eerstelijnsverblijf.

Rondom de nieuwbouw is veel groen te zien en er is een plein met een kiss & ride. Revalidanten kunnen in de buitenlucht genieten op het nieuwe terras en aan hun revalidatie werken in de prachtige oefentuin.

Betrokken partijen
Opdrachtgever: MagentaZorg
Bouwmanagement: Draaijer+Partners
Architect: EGM architecten
Aannemer: De Geus Bouw
Installateur: Schulte en Lestraden
Constructieadviseur: Pieters Bouwtechniek

Screenshot video TB Magentazorg


Terug naar het nieuwsoverzicht