Gevelrekken nieuw hoofdkantoor Oldelft Ultrasound geplaatst

20 januari 2021

trDe gevelrekken van het nieuwe hoofdkantoor van Oldelft Ultrasound zijn geplaatst. Oldelft Ultrasound bedrijf ontwikkelt, produceert en levert high-tech innovatieve ultrasone transducers (ander woord voor omzetters) aan producenten van medische apparatuur wereldwijd. Het nieuwe pand wordt een ecologisch, natuurinclusief gebouw.

De gevelrekken spelen daarbij een centrale rol en zijn straks helemaal begroeid met een mix van klimplanten. De groenintegratie en de circulaire bouwmethodiek dragen bij aan een BREEAM-Excellent certificering van Oldelft.

De rekken bestaan uit gebouwhoge, stalen kokerframes met een draadmat die geschikt is voor zowel slingerende als niet-slingerende klimplanten. De gevelrekken staan haaks op de gevel en gaan zo ook hinderlijke lichtinstraling voor de gebruikers tegen. Elk rek heeft een eigen fundering.

Het gebouw – met een volume van 38 bij 38 meter en drie lagen hoog – is opgebouwd uit twee generieke beuken met daartussen een middenzone. Deze zone bestaat uit drie zogenaamde cascaderende plateaus; de entreehal op de begane grond, een centraal atrium op de eerste verdieping en een buitenterras op de derde etage. De stijgpunten, toiletten, serverruimten en de technische installaties zijn gebundeld in twee kernen.

Het gebouw krijgt grote, open en flexibel indeelbare vloervelden en een zekere overmaat om te toekomstige groei te faciliteren. Het wordt een duurzaam en ecologisch gebouw. De draagconstructie bestaat uit een staalskelet met kanaalplaatvloeren. Deze constructie is, omwille van de circulariteit, demontabel.

In het ontwerp is veel aandacht besteed aan circulariteit. Onder andere de staalconstructie is demontabel door ‘droge’ montage en het gebruik van demontabele kanaalplaatvloeren. Ook is het gebouw al voorbereid op mogelijke uitbreiding in de toekomst en draagt zo bij aan de duurzaamheid ervan. Het gebouw is flexibel indeelbaar en zou potentieel multi-tenant kunnen faciliteren. Met deze intrinsieke circulariteit is het gebouw voorbereid op veranderend gebruik in de toekomst.

 

Beeldmateriaal: Lucas van der Wee


Terug naar het nieuwsoverzicht