De wijk Elzenhagen Noord is voltooid

27 augustus 2020

Met de oplevering van 130 sociale huurwoningen is het laatste stukje van de wijk Elzenhagen Noord in Amsterdam voltooid. De woonblokken omsluiten een binnenterrein. Het binnenterrein is alleen toegankelijk voor de bewoners. Het complex met de naam ‘Noordeinde’ is een ontwerp van architect Ponec de Winter en is in opdracht van de Amsterdamse woningcorporatie Stadgenoot gebouwd door aannemer Hillen en Roosen, sinds 2017 onderdeel van Hemubo.

Het complex bestaat uit vier blokken met verschillende typen appartementen. Er zijn 67 tweekamerwoningen, 45 driekamerwoningen en 18 vijfkamerwoningen. Er is plek voor jonge stedelingen en ook voor senioren en gezinnen. De woonblokken omsluiten een binnenterrein dat later samen met de bewoners wordt ingericht. Deze week krijgen de bewoners de sleutels van hun nieuwe woning.

Duurzaamheid
Stadgenoot werkt aan een duurzaam bezit. De woningen in Noordeinde zijn energiezuinige woningen zonder aardgas en met zonnepanelen.

Locatie
De woningen liggen tussen de G.J. Scheurleerweg en de B. Merkelbacksingel. Ze zijn onderdeel van de nieuwe woonwijk Elzenhagen die rond het eindstation van de Noord/Zuidlijn ligt.

Duur bouw
De bouw van ‘Noordeinde’ startte in november 2018 en de oplevering is in augustus 2020.

Het project is een samenwerking van Pieters Bouwtechniek vestiging Amsterdam en vestiging Utrecht.

(bron: www.hillenroos.nl)



Terug naar het nieuwsoverzicht