Nominaties voor Spaardersbad, De Lakenhal en Fenix I

17 oktober 2019

Drie Pieters projecten zijn genomineerd voor verschillende prijzen.

ARC19 Awards
Museum De Lakenhal in Leiden is genomineerd voor de ARC19 Architectuur Award en de ARC19 Detail Award.

De ARC19 Architectuur Award wordt toegekend aan recent gerealiseerde projecten die hoge prestaties op het gebied van duurzaamheid in de ruimste zin van het woord op innovatieve wijze combineren met een verrassende architectuur.

De ARC19 Detail Award bekroont architectonisch uitdagende, reeds voltooide projecten die zich onderscheiden door innovatieve details binnen een samenhangend totaal concept. Goede detaillering draagt namelijk bij aan de esthetiek en de functionaliteit van een gebouw en is daarmee medebepalend voor de ervaring en de waardering ervan.

Het Spaardersbad in Gouda is door de jury genomineerd voor de ARC19 Development Award. De ARC19 Development Award is de prijs voor best ontwikkelde architectuur project van 2018/2019. Het betreft projecten die gezamenlijk worden ingediend door de architect en de ontwikkelaar. Doel van deze prijs is het bevorderen van de inzet van excellente architectuur in de commerciële projectontwikkeling. De Award wil de tevens de dialoog tussen project ontwikkelaar en architect bevorderen om zo tot een hoogwaardige kwalitatieve gebouwde omgeving na te streven.

Op 7 november worden de winnaars van de verschillende ARC19 Awards bekend gemaakt.

Reynaers Projectprijs 2019
Fenix I is genomineerd voor de Reynaers Projectprijs 2019. De ingezonden projecten werden beoordeeld op het gebruik van de aluminium systemen van Reynaers in de gevel. De jury beoordeelt op architectuur, keuze kozijnen in relatie tot architectuur (profiel, raster, kleur, totale compositie), detaillering en uitvoering en op de voorbeeldfunctie / maatschappelijke relevantie of impact. In samenwerking met de architect wordt de komende weken per project een film gemaakt. Op basis daarvan kan het publiek in november/december stemmen. Het project met de meeste stemmen wint.

Vers Beton schreef een artikel over Fenix I.



Terug naar het nieuwsoverzicht