Eerste paal geslagen en feestelijk bijeenkomt SKF

2 juni 2018

Medio 2019 verhuist lager-producent SKF van Nieuwegein naar Houten waar aan de Meidoornkade een bestaand kantoorgebouw zal worden betrokken. Tevens wordt er achter het kantoorpand  een nieuwe hal gebouwd. De eerste paal voor deze hal werd woensdag 30 mei 2018 geslagen.  

Wethouder Economische Zaken van de gemeente Houten, Herman Geerdes zal samen met SKF directeur Hannie Kroes het officiële startsein geven voor de nieuwbouw van een hal die ruimte zal bieden aan diverse activiteiten van SKF, zoals opslag voor lager-onderhoudsproducten en de zogeheten Solution Factory. Daarnaast komen er in de hal een aantal van de Research en Development laboratoria en test faciliteiten.

SKF verhuist naar Houten omdat renovatie van de huidige vestiging aan de Kelvinbaan in Nieuwegein noodzakelijk is en een behoorlijke investering vereist. In de zoektocht naar andere geschikte huisvesting is de keuze gevallen op het pand waar tot voor kort TNT in gevestigd was. 

Als wereldmarktleider op het gebied van lagers, afdichtingen en smeersystemen heeft SKF ook in Nederland sinds 1914 een rijke historie. Belangrijke mijlpaal was er in 1972, toen het van oorsprong Zweedse bedrijf besloot dat haar wereldwijde Research en Development activiteiten in Nederland zouden gaan plaatsvinden. Hiervoor werd de huidige locatie in Nieuwegein gebouwd. Toen de productie van SKF lagers werd verplaatst naar andere landen, verhuisden alle SKF activiteiten van Veenendaal naar Nieuwegein.

 Terug naar het nieuwsoverzicht