Eerste paal meest duurzame chocoladefabriek

29 november 2018

Jesper en Julian, de zonen van de oprichters van Chocolatemakers, hebben met het heien van de eerste paal de start van de bouw ingeluid. De nieuwe fabriek krijgt een transparant dak van zonnepanelen en voorziet volledig in haar eigen energieverbruik. Daarmee is de chocoladefabriek van Chocolatemakers uniek in de Wereld.

De Chocolatemakers willen laten zien dat de gehele cacaoketen, van boer tot consument transparant, eerlijk en duurzaam kan zijn. Dat betekent dat ze op alle fronten innoveren. Hierbij gaan ze dus veel verder dan fair trade of bio alleen; milieuvriendelijk vervoer en natuurbescherming horen daar ook bij. Zij geloven in een holistische aanpak. In 2014 zijn zij al uitgeroepen tot meest duurzame MKB-er van Amsterdam en dat vullen zij nu verder in door te laten zien dat je verder moet innoveren willen ze de gehele cacaoketen verduurzamen.

Het is dus tijd voor de volgende stap: een volledig ‘off the grid’ fabriek. Het dak is volledig gemaakt van transparante zonnepanelen en voorziet in onze totale elektrische behoefte. Ze gebruiken zoveel mogelijk circulair bouwmateriaal. De volgende stap is dat ze ook het branden van de bonen duurzaam willen gaan doen. Maar eerst dit gebouw realiseren.

 Terug naar het nieuwsoverzicht