Eerste paal voor ROC Horizon College te Purmerend

9 maart 2018

De eerste paal voor het nieuwe mbo-schoolgebouw aan het Karekietpark werd donderdag 8 maart om 16.00 uur geslagen. De bouwwerkzaamheden zijn nu begonnen, na een jarenlange voorbereiding. 

In dit nieuwe onderwijsgebouw gaan het Horizon College en het Regio College intensief met elkaar samenwerken om de regio een aantrekkelijk opleidingsprogramma aan te bieden. 

In het gebouw vinden opleidingen op het gebied van handel en dienstverlening, welzijn, zorg, economie en gezondheidszorg hun plek. Het gebouw etaleert haar opleidingen zowel naar buiten als naar binnen en toont daarmee de trots die hoort bij het vakmanschap. De compacte opzet van het gebouw stimuleert ontmoeting en uitwisseling, maar biedt tevens ruimte aan concentratie en kleinschaligheid. 

De school toont als een kalm gebouw, met rood metselwerk dat met vakmanschap gemetseld wordt. Door te spelen met kleurnuances, steendiepte en metselwijze wordt een gevel gemaakt die precies past bij het Horizon College en Regio College. 

Het gebouw heeft in het hart een overzichtelijk atrium waaraan alle vaklokalen zijn gelegen. Alle leslokalen liggen aan de buitengevel met te openen delen in de gevel. De gebruikte kleuren en materialen zijn rustig van aard. Door lichte kleuren te combineren met blank gelakte houten kozijnen ontstaat een sfeervolle en ontspannen omgeving. 

Pieters is tot aan de DO-fase de constructeur voor dit project. 

 Terug naar het nieuwsoverzicht