Eerste paal Van der Valk Zuidas

14 november 2017

Op 14 november is de bouw gestart van het Van der Valk hotel aan de Zuidas. Deze feestelijk gebeurtenis werd gevierd met haring en uien en een Berenburger.

Het wordt een hotel van het nieuwe Exclusief-label van Van der Valk met 245 kamers en conferentieruimtes onder architectuur van Wiel Arets Architects.

Het hotel is opgenomen in het bestemmingsplan voor de locatie Vivaldi op de Zuidas. Volgens Van der Valk zijn er geen bezwaren tegen de komst van het hotel ingediend. Vivaldi is het deelgebied van de Zuidas rond de communicatietoren van KPN tegen de zuidelijke rand van de A10.

Het Exclusief-label is een nieuw label dat Van der Valk introduceert. In 2016 gaat de eerste vestiging open, aan de Winthontlaan in Utrecht op de plek waar eerst Sanders Meubelstad was gevestigd. Hier gaat het om een hotel met 180 kamers (totaal 20.000 m2 en 330 parkeerplaatsen in parkeerkelder) alsmede kantoorruimte van 5.000 m2 met nog eens 250 inpandige parkeerplaatsen. 'Het is een vier-sterren hotel tegen een drie-sterren prijs', aldus Thomas Perik van ontwikkelaar Onis Vastgoed die het nieuwe kantoor/hotelcomplex in Utrecht realiseert. Onis heeft overigens niets te maken met het hotel in Amsterdam.Terug naar het nieuwsoverzicht