Eerste paal Netherlands Institute for Space Research

28 oktober 2019

Op vrijdag 18 oktober werd de eerste paal voor de nieuwbouw voor SRON (Netherlands Institute for Space Research) geslagen.

De nieuwbouw op het Leiden Bio Science Park te Leiden biedt medewerkers een moderne, inspirerende werkomgeving en is ter vervanging van de vestiging in Utrecht. Deze nieuwbouw moet ruimte bieden aan de medewerkers van SRON en aan samenwerking met topwetenschappers van de Universiteit Leiden, de Technische Universiteit Delft en aan duurzame samenwerking met andere organisaties en het bedrijfsleven. 

Het programma voor SRON bestaat onder meer uit cleanrooms, laboratoria,  trillingsarme onderzoeksruimteskantoren, ontmoetingsruimten, ondersteunende functies en techniek. Verder een mooi atrium, een aantal uitkragingen met vakwerken en hoge balken en installaties.

Het gebouw wordt gecertificeerd volgens de duurzaamheidsnorm BREEAM-NL (een beoordelingsmethode om de duurzaamheid van gebouwen te bepalen). Het ontwerp komt op een BREEAM-NL score van ruim 70%, waarmee de ambitie voor een certificaat op Excellent niveau gerealiseerd wordt.

We werken samen met Ector Hoogstad Architectende ingenieursbureaus Deerns en Peutz en bouwcombinatie Medicom Zes (Visser&Smit Bouw en Kuijpers)​​​. Het ontwerp is gestart in de zomer van 2018 en na een jaar is gestart met bouwen: zeer snel voor zo’n complex gebouw. De oplevering staat gepland voor maart 2021.

Ector Hoogstad Architecten liet een video maken over het project. 

In de video hieronder is duidelijk te zien hoe deze eerste paal werd geslagen.Terug naar het nieuwsoverzicht