Samen werken aan een BIM

20 september 2016

Hoe ziet de ideale ruimte eruit waar je optimaal kunt samenwerken aan een Bouw Informatie Model (BIM)? Of populair gezegd, een ruimte waar je kunt BIMMEN. Deze vraag hield ons al enige tijd bezig. Vooral omdat we bij Pieters Bouwtechniek steeds vaker met de architect, installatieadviseur en bouwkundig adviseur -en zelfs met de aannemer- in één BIM werken.

Op de locatie van Pieters in Haarlem richtten we een speciale BIM ruimte in. Een ruimte die een optimaal BIM proces faciliteert. Alle voorzieningen zijn getroffen en de benodigde apparatuur, zoals monitoren en een 65 inch touchscreen, hangen aan de muur. De projectpartners kunnen een langere tijd met elkaar samenwerken in het BIM. Onze ruimte is meer dan een ‘ouderwetse’ BIM ruimte; het is een echte BIMWORKroom.

Steeds vaker krijgen wij de vraag om ook de BIM coördinatie te verzorgen. Doordat wij verschillende softwareprogramma’s (Autocad, Tekla en Revit) gebruiken zijn wij in staat om met de overige bouwteampartners geïntegreerde gebouwmodellen te leveren. Clash controles voeren wij uit met Navisworks of Solibri. Wij kunnen straks in onze goed geoutilleerde BIMWORKroom, nu nog beter de BIM coördinatie voor u verzorgen. Als project-teamlid, maar ook als onafhankelijke partij.

Maarten Lubbers


Terug naar het nieuwsoverzicht