Elan Wonen en Trebbe ontwikkelen 170 woningen

15 september 2017

Pieters Bouwtechniek is de constructeur van de wijkvernieuwing in de Slachthuisbuurt. 

De Slachthuisbuurt is een gezellige buurt grenzend aan het centrum van Haarlem. Gemeente en corporaties Elan Wonen, Pré Wonen en Ymere investeren hier in woningen en leefbaarheid. Sfeervolle en monumentale delen van de wijk blijven behouden. Op andere plekken komt nieuwbouw. Zo ontstaat een mooie mix die zorgt voor energie en nieuw elan. Deze herstructurering ligt op een plek die belangrijk is voor de stad, omdat het de entree van de stad markeert.

Hof van Leijh is een mooi voorbeeld van sociale woningbouw nieuwe stijl: doelmatig, flexibel en gericht op zelfstandigheid van bewoners. Trebbe is als bouwpartner geselecteerd door Elan Wonen voor de ontwikkeling en realisatie van Hof van Leijh. Het plan bestaat uit 21 sociale huurwoningen, 21 koopwoningen en een appartementencomplex. Het appartementencomplex biedt ruimte aan 125 appartementen, 3 woonwerkwoningen en een buurtwinkel. Daarnaast zijn er twee ruimten die nog een nadere invulling dienen te krijgen.

Pieters heeft in de ontwerpfase een constructief ontwerp gemaakt. Op dit ontwerp is het plan op haalbaarheid getoetst. Binnenkort zal worden gestart met de uitwering in BIM.

 Terug naar het nieuwsoverzicht