Euroscoop Amsterdam-Noord geopend

17 december 2019

Inwoners van Amsterdam-Noord hoeven vanaf maandag niet meer het pontje of de Noord/Zuidlijn te nemen om alle nieuwste films te zien.

Twaalf zalen, 2500 stoelen
Amsterdam-Noord heeft dan eindelijk, naast het Eye Filmmuseum, een eigen bioscoop. En wat voor eentje. Op een minuut lopen van het beginpunt (of eindpunt zo je wilt) van de Noord/Zuidlijn is in anderhalf jaar een complex met twaalf filmzalen en in totaal 2.500 stoelen verrezen.

Er zijn al verschillende Euroscoop bioscopen gerealiseerd in Nederland, deze zijn gevestigd in Schiedam, Tilburg en Maastricht. In 2020 wordt een Euroscoop gerealiseerd in in Den Haag Ypenburg. Met een goed te vinden plek aan de rand van de stad, voldoende parkeergelegenheid, een totaalbeleving en ticketprijzen die iets lager liggen dan collega-bioscopen, trekt Euroscoop veel families en gezinnen.

Het architectonische ontwerp is van Forum Architecten in Tilburg, die ook de andere Nederlandse bioscopen heeft ontworpen.

Pieters is de hoofdconstructeur van dit project. Het casco is ontworpen als betonnen prefabconstructie met betonnen kolommen, voorgespannen liggers, systeemvloeren en druklagen voor de samenhang. Het casco is uitgewerkt en gebouwd door Hercuton als volledige prefab betonconstructie op een in de grond gevormde fundering door Vroom. Het projectmanagement is net als bij de andere projecten gedaan door Argos uit België.Terug naar het nieuwsoverzicht