Euroscoop Schiedam heeft deuren officieel geopend

13 oktober 2017

Langs de autosnelweg nabij Schiedam staat Euroscoop. Waar vorig jaar nog een afval stortplaats lag, staat nu een omvangrijk bioscoopcomplex. Met Euroscoop Schiedam krijgt Nederland er een vijfsterrenbioscoop bij. Het imposante complex bestaat uit twee parkeerverdiepingen met in totaal zo’n 750 parkeerplaatsen, met daar bovenop de bioscoop, een plein met vier horecazaken en een fitnessruimte. In de bioscoop zijn 11 filmzalen met plaats voor ongeveer 2.600 filmliefhebbers.

Euroscoop investeert zo'n 30 miljoen euro in het nieuwe project in de jeneverstad en zet in op 650.000 bezoekers per jaar. Met 11 zalen is de bioscoop een van de grootste in de regio.

Het was Euroscoop-directeur Luc Van De Casseye zelf die de openingshandeling verrichtte in aanwezigheid van genodigden. Hij deed dat door samen met een Marilyn Monroe lookalike een groot rode lint door te knippen, wat de ‘deur’ naar de bioscoop deed openen.

Pieters is hoofdconstructeur en heeft het constructief ontwerp gemaakt voor het gebouw dat grotendeels bestaat uit prefab betonnen vloeren, balken, wanden en kolommen. Bijzonder is dat het gebouw is gerealiseerd boven een bestaande vuilnisbelt. De funderingspalen zijn hierbij door de meters dikke vuilnislaag geheid.

Pieters Bouwtechniek is van de eerste schetsen tot aan oplevering intensief  betrokken geweest bij de realisatie van dit prachtige project.

 Terug naar het nieuwsoverzicht