Excursie Meelfabriek studenten Haagse Hogeschool

5 maart 2019

Op 21 februari hebben 2e jaars HBO studenten bouwkunde van de Haagse Hoge School een excursie gehad bij de Meelfabriek in Leiden. De excursie vond plaats in het kader van de ontwerpopdracht constructies. De studenten hebben eerst een toelichting gehad op de constructie, aangezien Pieters de hoofdconstructeur is van dit project. 

Vervolgens was er een rondleiding op de bouwplaats. De studenten hadden hierdoor de mogelijkheid om een keer op de bouwplaats te kijken, wat ze als zeer positief ervaarden. 

De studenten werken aan een ontwerpopdracht van een project van Pieters Delft (nieuwe hoofdkantoor Krinkels Breda). Zij maken hiervoor een constructief ontwerp en verschillende berekeningen. 

Naast de begeleiding die de studenten op school krijgen, krijgen ze tweemaal begeleiding op het kantoor van Pieters Bouwtechniek in Delft. De studenten kunnen aan de hand van vragen en suggesties van de mensen van Pieters Bouwtechniek hun ontwerp verder optimaliseren. De excursie bood een mooie gelegenheid om inzicht te krijgen in de overgang van het ontwerp naar de uiteindelijke uitwerking op de bouwplaats.

 

 Terug naar het nieuwsoverzicht