Fase 2 POST Rotterdam in beeld

4 mei 2023

De bouw van POST Rotterdam is in volle gang.

In onderstaande video van FRP Production is fase 2 van het project in beeld gebracht; de fundering. Hierin is te zien dat de betonpalen worden geplaatst en dat de wapening wordt aangebracht.

POST Rotterdam
Het voormalige hoofdpostkantoor van Rotterdam is een rijksmonument en één van de weinig overgebleven historische gebouwen van Rotterdam. Het ligt aan de Coolsingel naast het eveneens historische stadhuis. Het monument gaat plaats bieden aan een hotel en in de voormalige binnenplaats wordt een nieuwe appartemententoren gerealiseerd. Deze appartemententoren wordt 150 meter hoog en wordt op een 25 meter hoge tafelconstructie geplaatst.

Constructie
De constructie van de toren is spectaculair. De tafelconstructie heeft kolommen (tafelpoten) van 2,5 x 2,5 meter en een tafelblad van 3,5 meter dik beton. De daarboven liggende toren heeft een betonnen kern, enkele dwarswanden en verder een kolommenstructuur tot aan de 43e verdieping. Buiten de betonnen hoofddraagconstructie worden bouwkundige constructies voor balkons en een tweede buitengevel gemaakt. Onder de toren wordt tussen de machtige poerconstructies een parkeerkelder gemaakt met een semi automatisch parkeersysteem.

De ontwikkelaar van het project is Omnam Group en Pieters Bouwtechniek verzorgt het constructief advies.

Screenshot video FRP Production


Terug naar het nieuwsoverzicht