Feestelijke opening Buurtvoorziening Morgenstond

20 oktober 2017

Op woensdag 11 oktober is de feestelijk opening geweest van buurtvoorziening Morgenstond te Den Haag. In het gebouw zijn Haagse Beek, Integraal Kind Centrum en Centrum Jeugd en Gezin gevestigd.

In Buurtvoorziening Morgenstond staat het kind centraal: er is een pedagogisch en didactisch doorlopende leerlijn mogelijk en de kinderen worden brede ontwikkelingsmogelijkheden geboden. Kinderen, ouders en buurtbewoners, jong en oud zijn hier welkom. Hier is de plek van ontmoeting, de plaats waar de verbinding wordt gelegd met de wijk. Het gebouw opent de vensters naar de wijk en zal als zodanig ook de eenheid en samenwerking in de wijk versterken.

De gymzalen zijn opgetild waardoor de begane grond vrij is voor ruimtelijkheid, overzicht en oriëntatie bij binnenkomst. Hier, in het hart van het gebouw, worden de verschillende organisaties met elkaar vervlochten en is in de innige relaties tussen scholen, kinderopvang, peuterspeelzaal en CJG de doorgaande leerlijn letterlijk zichtbaar. Hier zijn peuterspeelzaal en kinderopvang visueel en fysiek verbonden met het hart en wordt de brede verbinding gelegd met de bestaande school De Krullevaar. Een ruime zitkuil met treden om op te zitten vormt het geheel van aula en speellokaal, als één ruimte te gebruiken of juist door een vouwwand te scheiden. Keuken en ouderkamer, grand café en jongerenruimte grenzen aan de aula en maken onderdeel uit van dit bruisende hart van de buurtvoorziening.

 Terug naar het nieuwsoverzicht