Glass award voor zwembad Museum Voorlinden

25 november 2016

Een kunstwerk in Museum Voorlinden in Wassenaar heeft de twee-jaarlijkse Glas Award gewonnen. Het gaat om het 'schijnzwembad' van de Argentijnse kunstenaar Leandro Erlich. Het werk is een glasplaat met 6 centimeter water erop, en een ruimte eronder, waardoor het de indruk wekt een echt zwembad te zijn waarin je onder water kunt lopen.

Museum Voorlinden, een ontwerp van Dirk Jan Postel van architectenbureau Kraaijvanger uit Rotterdam, is in september geopend. Het bevat de kunstcollectie van Joop van Caldenborgh. De Glas Award wordt uitgereikt door Bouwend Nederland, de werkgeversorganisatie in de bouw. Er waren vier gebouwen, een kunstwerk en een glas-in-loodraam genomineerd.

De jury roemt het schijnzwembad met de glazen plaat omdat 'vlakglas een bijzonder materiaal is met vele functies waar meer techniek achter schuilt dan direct zichtbaar is. Eenvoud, transparantie maar tegelijkertijd een wereld aan kennis en functies. In dit kunstwerk komen al deze aspecten samen: met behulp van een simpele glasplaat wordt een volledig zwembad voorgesteld'.

(bron: omroepwest.nl)Terug naar het nieuwsoverzicht