Gorlaeus Gebouw te bezoeken op Dag van de Bouw

8 mei 2023

Op 17 juni kan het Gorlaeus Gebouw in Leiden bezocht worden tijdens de Dag van de Bouw. Fase 2A bevindt zich in de afbouwfase en er kan al een goede indruk worden opgedaan van de eindsituatie. Op het project kan de bezoeker een route volgen en vrij toegankelijk op eigen gelegenheid het project bezichtigen. Op diverse plekken kan informatie worden opgedaan van het beoogde gebruik. Voor meer informatie over het bezoek kunt u terecht op de website van de Dag van de Bouw.

Gorlaeus Gebouw
Universiteit Leiden realiseert op het Leiden Bio Science Park een nieuw en duurzaam gebouw met onderzoek –en onderwijsfaciliteiten voor de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen, het Gorlaeus Gebouw. Het nieuwe duurzame gebouw stimuleert academische samenwerking en kennisuitwisseling.

In drie fasen wordt een nieuw gebouw gerealiseerd. De eerste fase van het nieuwe gebouw is in 2016 in gebruik genomen en beslaat 45.000 m². In de periode vanaf 2018 tot en met 2023 wordt fase 2A, met een oppervlakte van 30.000 m², gerealiseerd. Vanaf 2023 tot 2026 wordt fase 2B gerealiseerd. In 2026 is het gehele Gorlaeus Gebouw klaar. Het complex beslaat dan een oppervlakte van bijna 100.000 m².

Fase 2A bestaat uit laboratoria (waarvan een deel trillingsarm), kantoor / werkruimte, zelfstudieplekken en onderwijsruimten (hoor- en werkcollege). In fase 2A worden ook de gemeenschapelijke voorzieningen gerealiseerd: een bibliotheek, centrale hoofdentree en horeca. Ook komen er twee grote atria. Ter plaatse van de hoofdentree komt een Voronoi gevel, gebaseerd op het wiskundig Voronoi-diagram (van wiskundige Georgy Voronoi), symbool voor de faculteit van Wiskunde en natuurwetenschappen.De bouw van fase 2A start in het 4e kwartaal van 2021.

Het gebouw wordt BREEAM gecertificeerd met amibtie BREEAM Excellent.

 

Beeld: West8, INBO | JHK Architecten


Terug naar het nieuwsoverzicht