Hoogste punt appartementengebouw Vliervelden

26 juni 2020

Het hoogste punt van het appartementengebouw Vliervelden in Almere is onlangs bereikt. Dit mooie moment is op 10 juni op de bouwplaats gevierd. 

Naar ontwerp van KettingHuls wordt in Oosterwold bij Almere een nieuwe ranch gebouwd. Naast een hooischuur en een stal krijgt het boerenperceel landbouwgrond ook een woongebouw met 21 appartementen, een boerderij, een overdekte entree en een winkel voor de verkoop van landbouwproducten.

In plaats van top-down, wordt Oosterwold volgens een alomvattend stedenbouwkundig plan met een kant-en-klare stratenkaart bottom-up gemaakt door de toekomstige bewoners. Ze zullen hun eigen toegangswegen moeten aanleggen, kavels aanleggen, rioleringen aanleggen en energiebronnen veiligstellen.

Het poortgebouw heeft een houten gevel. De balkons aan de zuidzijde en de galerijen aan de straatzijde worden ondersteund door een houten constructie van balken en kolommen. Het licht verhoogde gebouw heeft veranda's en trappen op de begane grond van hout. De betonnen constructies van de woningen en de woonboerderij zijn bekleed met houten lambrisering en voorzien van houten kozijnen. Een heel uitgesproken rood golfplaten dak bedekt het hele poortgebouw.

Beeldmateriaal: Vink Bouw
Beeldmateriaal: Vink Bouw
Beeldmateriaal: Vink Bouw


Terug naar het nieuwsoverzicht