Hoogste punt bouw AFAS Experience Center, Leusden

28 juni 2019

Op woensdag 26 juni 2019 werd het hoogste punt op de bouw bereikt bij AFAS Experience Center in Leusden. De bouwkundige projectleider is Wim Mars, broer van Piet Mars, de tweede medeoprichter van AFAS. De projectleider is erg tevreden over de voortgang van het project. Hij gaat er nog steeds van uit dat het AFAS Experience Center volgens planning volgend jaar op 1 september wordt opgeleverd. Direct na de jaarwisseling kunnen alle 450 personeelsleden dan de nieuwe locatie in gebruik nemen.

Het duurt nog ruim een jaar voordat het Experience Center wordt opgeleverd. Toch is al zichtbaar hoe het theater er uit gaat zien. Onlangs is de 'hangbrug' aangebracht boven het toneel, een reusachtige staalconstructie waar straks lampen en decors aan kunnen hangen. Ook de theaterzaal waar straks zo'n 835 bezoekers terecht kunnen is al duidelijk zichtbaar. In de orkestbak stond vorige week nog een laagje water. Onder het complex is een parkeergarage in twee lagen die straks ruimte biedt aan bijna 800 auto's met een vijftigtal laadplaatsen voor elektrische auto's.

In het AFAS Experience Center staan naast de vier kernwaarden van AFAS, ‘Doen’, ‘Vertrouwen’, ‘Gek’ en ‘Familie’ ook de samenwerking tussen de partijen centraal. Het ontwerp van architectenbureau Steef van der Veldt getuigt van visie, ambitie en lef. Het gebouw vormt straks een stimulerende werkomgeving voor de medewerkers en is een bijzonder visitekaartje voor klanten, relaties en bezoekers. Door de indrukwekkende theaterdome (een halve glazen bol) wordt het tevens een verrijking voor Leusden: de AFAS-beleving in volle omvang.Terug naar het nieuwsoverzicht