Hotel Jakarta weer genomineerd: BNA Beste Gebouw 2019

21 maart 2019

De genomineerden voor de BNA Beste Gebouw 2019 verkiezing zijn bekend. De vakjury selecteerde uit 114 inzendingen 14 projecten. Na een jureringsronde door Nederland bleven 9 genomineerde gebouwen over. Op 17 mei wordt de winnaar bekend gemaakt.

Hotel Jakarta is genomineerd in de categorie Leefbaarheid & Sociale Cohesie.

Deze 14e editie van de verkiezing wordt geleid door een zeskoppige vakjury met Jort Kelder als juryvoorzitter. Zij beoordelen de gebouwen in de categorieën Identiteit & Icoonwaarde, Leefbaarheid & Sociale Cohesie, Stimulerende Omgevingen en Particuliere Woonbeleving. 

De jury, die naast Jort Kelder bestaat uit Renske van der Stoep, Ferdi Licher, Bianca Seekles, Jeroen van Schooten en Chantal Schoenmakers, zal (voortaan) ook kijken naar toegankelijkheid: gebouwen waar zowel mensen zonder als met een beperking niet alleen barrièrevrij kunnen binnenkomen, maar waar de gebruiker, bewoner en bezoeker al die activiteiten kan doen waarvoor het gebouw is ontworpen.

Met de Beste Gebouw-verkiezing wil de BNA (Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus) de meerwaarde zichtbaar maken van architectuur voor mens en maatschappij. De prijs is dan ook vooral bedoeld voor opdrachtgevers en gebruikers. 

Stemmen kan tot 1 mei.

(bron: dearchitect.nl

Beeldmateriaal: SeARCH


Terug naar het nieuwsoverzicht