Hubert Kuijpers Constructeur van het jaar 2018!!

14 juni 2018

Hubert Kuijpers, vestigingsleider Pieters Amsterdam, is door een vakjury verkozen tot Constructeur van het jaar 2018. Deze mooie titel komt Hubert vooral toe door zijn expertise op het gebied van houtconstructies. De titel Constructeur van het jaar is bedoeld voor constructeurs die op één of andere wijze een belangrijke bijdrage geleverd hebben aan het constructeursvak. Hubert zal nu een jaar lang optreden als ambassadeur van het vakgebied.

De onderscheiding is in 2012 in het leven geroepen om uiting te geven aan het belang en de schoonheid van het beroep constructeur en om de waardering voor dat vak te bevorderen, dit zowel in de eigen branche als ook daarbuiten. Voor de verkiezing Constructeur van het Jaar komen constructeurs in aanmerking die aansprekende en eigentijdse constructies hebben ontworpen, die tevens verantwoord zijn en duurzaam. Hij of zij moet een relevante en vernieuwende bijdrage hebben geleverd aan het vakgebied.

Voorliefde voor hout 
De voorliefde van Hubert voor houten constructies komt voort uit het feit dat bij gebruik van hout vele kwaliteiten samenkomen, zoals de prettige en natuurlijke uitstraling. Ook is hout een duurzaam materiaal in optima forma. Hout is een natuurlijk en organisch (CO2 bindend)  materiaal dat in ruime mate beschikbaar is, opnieuw kan worden aangeplant (FSC keurmerk) en dat na gebruik op vele manieren herbruikbaar is. Duurzaamheid en integraal ontwerpen spelen een centrale rol in zijn werkzaamheden als  constructief ontwerper.  Goede voorbeelden van zijn innovatieve houtconstructies zijn de hoogbouw PATCH22 en het modulaire Hotel Jakarta dat eind van de maand wordt opgeleverd.

Fotograaf: B. Gieskens
Beeldmateriaal: Betonvereniging


Terug naar het nieuwsoverzicht