Indrukwekkende opening STC

6 oktober 2017

De nieuwe schoollocatie van STC group aan de Waalhaven 16, te Rotterdam, is officieel geopend door burgemeester Aboutaleb, wethouder De Jonge en voorzitter Frits Gronsveld. De nieuwe campus staat midden in het toekomstig werkveld van mbo’ers die voorbereid worden op een carrière in haven, logistiek, luchtvaart, rail of wegtransport. Het is daarmee een prachtige plek om mbo-studenten klaar te stomen voor de wereld van morgen. Met het naastgelegen vmbo-gebouw aan de Anthony Fokkerweg vormt de nieuwe locatie een campus.

Faciliteiten
Het transparante gebouw biedt een aantrekkelijke leeromgeving voor studenten en een fijne werkomgeving voor docenten en andere collega’s die hoogwaardig mbo-onderwijs mogelijk maken. Naast ruime leslokalen, open leercentra, kantines en een grote sportzaal, biedt de locatie volop ruimte om op de dagelijkse praktijk gericht onderwijs mogelijk te maken. Zo bevinden zich hier de door STC Group zelf ontwikkelde transportketensimulator, de vrachtwagensimulator en de ERTMS-simulator die gebruikt wordt door railstudenten. Nieuw op deze locatie is de praktijkruimte Warehouse van de toekomst. Hier kunnen logistieke studenten volop aan de slag met het onderzoeken, uitvoeren en verbeteren van logistieke processen en handelingen.

Spetterende opening
Na zijn speech luidden burgemeester Aboutaleb en wethouder De Jonge de gong. Dit was het startsein voor een openingsact met trommelaars die, hangend aan een havenkraan, een spetterende muziekshow weggaven.Terug naar het nieuwsoverzicht