International Student House Delft geopend

13 oktober 2017

Met een luide knal, rook, glitters en een flitsende animatie over het lokale studentenleven werd donderdag 5 oktober officieel het International Student House (ISH) in Delft geopend. Burgemeester van Delft Marja van Bijsterveldt, TU bestuurslid en vice president Education & Operations Anke Mulder en voorzitter Raad van Bestuur van studentenhuisvester DUWO Antoine Fraaij verrichtten gedrieën de openingshandeling. De feestelijke ceremonie in het restaurant van het nieuwe ISH vond plaats als onderdeel van het Landelijk Congres Studentenhuisvesting. 

De ontwikkeling van DUWO biedt met 332 units woonruimte aan circa 350 internationale studenten. Het ISH maakt deel uit van het masterplan TU-Noordgebied, dat ook de omvorming van leegstaande monumentale TU-gebouwen tot studentenappartementen omvat. In totaal biedt het nu gerealiseerde plan plaats aan ruim 900 studenten. Het ISH vormt binnen het hele gebied de centrale ontmoetingsplek en stedelijke huiskamer voor de studenten. 

Het plan TU-Noordgebied is een nauwe samenwerking tussen de TU Delft, DUWO en de gemeente. Naast huisvestingscapaciteit beslaan de doelen onder meer een sterkere relatie tussen de stad en de TU-campus, een levendige dynamiek tussen de studenten en het verbinden van communities.  

Het gebouw is opgebouwd uit een betonnen wanden en vloeren structuur. De stalen trappenhuizen zijn strak gedetailleerd, waarbij de trappen uit volledige samengestelde stalen strippen bestaan. Pieters als hoofdconstructeur van dit project is trots om onderdeel te zijn van dit mooie project, dat ruimte biedt aan de volgende generatie. De positionering van de nieuwbouw geeft het gebied een logische structuur met een heldere sequentie van ruimtes. Ruime doorgangen in de lange zijden van de rechthoek vormen hierin een vanzelfsprekende verbinding tussen de verschillende delen van de openbare ruimte. 

 Terug naar het nieuwsoverzicht