Jeroen Henneman draagt bij aan Amsterdam Light Festival

30 november 2018

Met de realisatie van meer dan 200 kunstwerken sinds 2012 heeft Amsterdam Light Festival zich ontwikkeld tot één van de grootste lichtkunstfestivals van Europa. In korte tijd heeft het lichtkunst bekend gemaakt bij een groot publiek. Jaarlijks werken kunstenaars van over de hele wereld aan een nieuwe tentoonstelling die speciaal voor Amsterdam wordt gemaakt. Na de première in Amsterdam komt een deel van deze kunstwerken terecht in de vaste collectie die de wereld overgaat.

Dit jaar is de bekende Amsterdamse kunstenaar Jeroen Henneman eregast. Henneman, die met name bekend is van zijn sculpturen die eruit zien als ‘staande tekeningen’, ontwikkelt speciaal voor het festival een tweetal kunstwerken voor de tentoonstelling en een ‘limited edition’ die in een gelimiteerde oplage te koop zal zijn.

Jeroen Henneman omschrijft One Lamp als een ‘staande tekening’. Die tekening – van een eenvoudige bureaulamp – maakte hij met één lange, vloeiende lijn van licht, die niet wordt gedragen door het papier maar door de lucht. De handgemaakte glazen buis met neonlicht geeft het handschrift van Henneman prachtig weer.

Pieters is de constructeur van dit creatieve project.

 

Afbeelding: Heurkens & van Veluw


Terug naar het nieuwsoverzicht