Kaaspakhuis winnaar ARC18 Development Award

23 november 2018

Tijdens de feestelijke uitreiking in de Van Nelle Fabriek te Rotterdam zijn de winnaars van de ARC18 Awards bekend gemaakt. De prijzen bekronen het allerbeste werk van afgelopen het jaar in de categorieën architectuur, interieur, meubel, detail, innovatie en development. Daarnaast is Adriaan Geuze (West 8) onderscheiden met de ARC18 Oeuvre Award en mocht Tomas Dirrix de ARC18 Jong Talent Award in ontvangst nemen. 

Voor de ARC18 Awards zijn dit jaar 475 inzendingen binnengekomen. De onafhankelijke jury’s stonden voor de opgave om uit deze inzendingen de nominaties en winnaars te selecteren. Samen geven de winnaars een mooi overzicht van de huidige staat van de Nederlandse en Vlaamse ontwerpcultuur.

Waardering voor experimenten
Nieuwe loot aan de stam van de ARC is de ARC18 Development Award, die de inzet van excellente architectuur in commerciële projectontwikkeling bekroont. De jury wijst het Kaaspakhuis in Gouda  door White House Development en Mei architects and planners aan als winnaar van de prijs. Pieters is de hoofdconstructeur voor deze succesvolle transformatie. 

 

Beeldmateriaal: Ossip van Duivenbode


Terug naar het nieuwsoverzicht