KWIC genomineerd voor BNA Beste Gebouw 2022

29 maart 2022

Koning Willem I College in 's-Hertogenbosch is genomineerd voor BNA Beste Gebouw 2022, in de Categorie Stimulerende Omgevingen. 

Met de Beste gebouw-verkiezing wil de Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus (BNA) de meerwaarde zichtbaar maken van architectuur voor mens en maatschappij. De prijs is vooral bedoeld voor opdrachtgevers en gebruikers.

Koning Willem I College
Met de nieuwbouw brengt het Koning Willem I College verschillende mbo-locaties samen op de Onderwijsboulevard. Uiteindelijk ontstaan daardoor twee grote campussen: een campus op de Onderwijsboulevard en een campus op de Vlijmenseweg. De absolute eyecatcher van het project is het nieuwe entreegebouw, dat voor het bestaande gebouw wordt gezet. Het plein aan de Onderwijsboulevard krijgt daardoor meer verbinding met de omgeving. Bijzonder is dat het vijf verdiepingen hoge entreegebouw een volledig houten draagconstructie heeft. Dat maakt het één van de eerste gebouwen in Nederland waarbij zo’n constructie op deze schaal wordt toegepast.

Alle  genomineerde projecten zijn te bekijken op de site van BNA.

Stemmen en uitslag
Via deze website kunt u stemmen op uw favoriete project. Stemmen op de genomineerden kan tot en met 28 april. Het project met de meeste stemmen wint de publieksprijs.

Daarnaast maken alle genomineerden kans op de vakjuryprijs. De winnaar van Beste Gebouw van het jaar 2022 wordt samen met de andere winnaars bekendgemaakt op 12 mei in het Theater Zuidplein te Rotterdam.

Beeldmateriaal: Stijn Poelstra fotografie en video
Beeldmateriaal: Stijn Poelstra fotografie en video
Beeldmateriaal: Stijn Poelstra fotografie en video
Beeldmateriaal: Stijn Poelstra fotografie en video


Terug naar het nieuwsoverzicht