KWR beste gebouw categorie Stimulerende Omgeving

24 mei 2016

De professionele jury van de BNA Beste Gebouw van het Jaar 2016 koos de nieuwbouw voor KWR Watercycle Research Institute als winnaar in de categorie Stimulerende Omgevingen.

De nieuwbouw, naar een ontwerp van architectenbureau cepezed, is sterk verweven met en maakt maximaal gebruik van het omliggende landschap. Het gebouw is ruim een meter van het maaiveld opgetild en vormt zo een open, licht en transparant paviljoen op een plateau.

Het gebouw kent een efficiënte en heldere structuur met kantoren en laboratoria die door doordachte oplossingen gemakkelijk in elkaar te veranderen en dus in een veelheid van configuraties te ordenen en organiseren zijn. De openheid en hoge mate van transparantie dragen bij aan een sterke relatie tussen de uiteenlopende plekken en functies in het gebouw, alsmede aan een sterke verbondenheid met de groene omgeving.

 

 

 

 

MLR Photography


Terug naar het nieuwsoverzicht