Mooie timelapses van de Knotwilg

11 juni 2020

De nieuwbouw van "De Knotwilg" betreft een basisschool aan het Vreeswijkpad te Amsterdam van in totaal 2.950 m2 bvo. Het is een onderwijsgebouw voor 10 groepen met doorgroei naar 13 groepen. Tevens is er een voor- en naschoolse kinderopvang voor kinderen van 0-12 jaar en wordt er een gymzaal gerealiseerd.

"De Knotwilg" wordt een zogenaamde BENG school (Bijna Energie Neutrale School). De primaire opwekking van de warmte en koeling wordt verzorgd door twee lucht/water warmtepompen. De warmte/koude afgifte wordt verzorgd door toepassing van vloerverwarming als basis en een variabel volume ventilatiesysteem wat tevens op basis van CO2 meting wordt aangestuurd per ruimte.

Bijzonder aan deze school is dat er op het dak een plantenkas wordt gerealiseerd. De lucht ten behoeve van de ventilatie van de school wordt (deels) via deze kas aangezogen.

Pieters Bouwtechniek treedt op als hoofdconstructeur van dit project. Om het gebouw flexibel indeelbaar te maken, wordt het opgetrokken middels een staalconstructie en kanaalplaatvloeren. En het geheel staat op een in het werk gestort funderingsraster, welke afdraagt op funderingspalen.

Bouwgroep Buitenhuis maakte timelapses van de bouw. 

Screenshot timelapse mei


Terug naar het nieuwsoverzicht