3 Silo's wint 'Duim van de Jury' bij Nationale Staalprijs 2022

4 oktober 2022

Het project 3 Woonsilo's op Harbour club is de winnaar van de 'Duim van de Jury' tijdens de uitreiking van de Nationale Staalprijs 2022. De Nationale Staalprijs is de tweejaarlijkse bouwprijs voor projecten in staal. De prijs wordt uitgeschreven in vijf categorieën, heeft een (categorie-overstijgende) Nationale Duurzaamheidsprijs Staal 2022 en een 'Duim van de Jury'.

Silo's op Harbour Club
Het Cruquiusgebied transformeert van een industriegebied naar een werk- en woongebied. Pieters Bouwtechniek is betrokken bij een groot deel van deze projecten. Een van deze projecten is de voormalige wijnterminal aan de Cruquiusweg. 

Op het dak van deze nieuwbouw zijn drie bijzondere stadswoningen in de oude wijnsilo’s, naar ontwerp van LEVS architecten. Ooit deden deze silo's dienst als opslagtanks van port voor de Albert Heijn. Ze hebben een nieuwe functie als luxe stadswoning. De silo’s zijn volledig omgetoverd: gereinigd, er is een draagconstructie in geplaatst en ze zijn voorzien van ramen, verdiepingen, trappen, daklicht, isolatie, en panoramaraam.

Dankzij de goede samenwerking met alle partners hebben we dit mooie project  gerealiseerd.

Team
Opdrachtgever: Amvest
Architect: LEVS architecten
Constructief ontwerp: Pieters Bouwtechniek
Aannemer:  Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen
Staalconstructie:  M.C. KerstenTerug naar het nieuwsoverzicht