Marker Wadden genomineerd voor ARC20 Stedenbouw Award

12 november 2020

Nederzetting Marker Wadden door Palmbout Urban Landscapes en Ziegler/Branderhorst stedenbouw en architectuur is genomineerd voor de ARC20 Stedenbouw Award.

De ARC20 Stedenbouw Award
De ARC20 Stedenbouw Award wil professioneel stedenbouwkundig werk stimuleren en onder de aandacht brengen. Met de Award willen de uitschrijvers stedenbouwkundigen belonen die enkele van de meest urgente kwesties van deze tijd aanpakken, van bevolkingsgroei en woningnood tot milieuproblemen en klimaatverandering. Plannen die bijdragen aan een leefbare stad en het welzijn van de samenleving: dat is waar de ARC20 Stedenbouw Award om draait.

Andere genomineerden voor deze Awrard zijn De Nieuwe Kern in Ouder-Amstel door West8 en ZOHO Rotterdam door Echo Urban Design.

Nederzetting Marker Wadden
Nederzetting Marker Wadden bestaat uit een ensemble van gebouwen die worden gesitueerd bij de haven van het nieuwe natuureiland in het Markermeer. De nederzetting voegt zich in de natuurlijke omgeving en biedt bezoekers, beheerders en onderzoekers beschutting tegen het ruige klimaat van het Markermeer.

Op 12 november vanaf 19.00 uur worden de ARC20 Awards uitgereikt. 

Beeldmateriaal: Theo Baart


Terug naar het nieuwsoverzicht