Ontwikkeling Hettenheuvelweg 12, 14 en 16

18 november 2020

Certitudo Capital en gemeente Amsterdam ondertekenden onlangs een overeenkomst voor de ontwikkeling aan de Hettenheuvelweg 12, 14 en 16 in de levendige Amsterdamse stadswijk Amstel III te Amsterdam-Zuidoost. Pieters Bouwtechniek is constructeur van het project.

Aan de Hettenheuvelweg 12, 14 en 16 worden  560 woningen ontwikkeld – een aanzienlijk deel van de 1.600 woningen die hier aan het toekomstige Hondsrugpark in totaal worden gebouwd – alsmede 1.000 m² voorzieningen en een openbare ondergrondse parkeervoorziening.

&Amsterdam
Deze mixed-use gebiedsontwikkeling draagt de naam &Amsterdam. &Amsterdam wordt als één van de eerste volgens de BENG-norm (bijna energieneutrale gebouwen) ontwikkeld. Met &Amsterdam wordt de ambitie van gemeente Amsterdam onderstreept om in Amsterdam-Zuidoost het woongebied uit te breiden, en op verschillende niveaus een groene en duurzame stad te creëren.

Programma
De nieuwbouwontwikkeling kent een gemixt programma met verschillende types zelfstandige wooneenheden, variërend van studio’s en duplexwoningen tot twee-, drie- en vierkamerappartementen met metrages van 30 m² tot 120 m². Alle woningen zijn voorzien van een buitenruimte, zelfstandig dan wel collectief. De voorzieningenplint van 1.000 m² heeft een gebiedsondersteunende functie en krijgt binnenkort definitief invulling.

In december 2021 wordt gestart met de bouw, de oplevering staat gepland voor Q4 2024.

(bron: www.certitudo.com)

Impressie: Certitudo Capital


Terug naar het nieuwsoverzicht