Ontwikkelingen Cruquius 1.3 en The Harbour Club

31 januari 2020

Het Cruquiusgebied in Amsterdam verandert de komende jaren van industriegebied naar een attractieve combinatie van stijlvolle nieuwbouw en industriële historie waar wonen, werken, cultuur en water bij elkaar komen.

Pieters werkt aan een aantal projecten in dit gebied, waaronder Cruquius 1.3 en The Harbour Club. Vanuit het naastgelegen hotel zijn de ontwikkelingen van deze projecten goed te zien. Op de achtergrond van de foto hiernaast is het kantoor van Pieters Amsterdam, ook gevestigd op Cruquiuseiland, duidelijk te zien. 

Cruquius 1.3
Cruquius 1.3 is reeds uit de grond. Het plan bestaat uit vier imposante L-vormige gebouwen, naar ontwerp van Arons en Gelauff architecten. In drie van deze gebouwen komen koopwoningen (gebouw 1.3 E, F en G) en in het vierde gebouw vrije sector huurwoningen (gebouw 1.3H). Op de begane grond is, naast de stadswoningen, plek voor bedrijfsruimten voor creatieve bedrijven.

The Harbour Club
Voor de Harbour Club is het eerste beton gestort. De oude wijnterminal uit 1901, waarin restaurant The Harbour Club sinds 2012 gevestigd is, wordt opgenomen in een stedelijk bouwblok dat aansluit op de naastgelegen ontwikkelingen. Het nieuwe gebouw biedt ruimte aan een 10.000 m² gemengd programma: het restaurant en eventlocatie van The Harbour Club, bedrijfsruimtes, 86 starterswoningen en op het dak drie bijzondere stadswoningen in de oude wijnsilo’s, naar ontwerp van LEVS architecten.

Kavel Cruquius 1.3 met rechts op de achtergrond Pieters Amsterdam
Gestort beton bij The Harbour Club


Terug naar het nieuwsoverzicht