Opening nieuw hoofdkantoor Royal Smilde

23 september 2019

Donderdag 19 september vond de feestelijke opening plaats van het nieuwe hoofdgebouw van Royal Smilde. Het nieuwe hoofdkantoor staat op het terrein waar ook de margarinefabriek is gevestigd, in de bocht aan de Kuinder, met uitzicht op de Tjonger. Dat terrein is al jarenlang eigendom van Royal Smilde.

Jorritsma Bouw was de aannemer voor dit project. Het project betrof het ontwerp, de turnkey realisatie van het gebouw, het begeleiden van het vergunningen- en subsidietraject en de terreinrichting. De gebruiker stond in het ontwerp centraal. Daarom is gekozen voor grote glaspartijen, waardoor veel natuurlijk licht binnenkomt. En voor een installatie met veel comfort en een gezond leefklimaat. Het gebouw is energieneutraal. Bovendien is er demontabel gebouwd, een grijswatercircuit aangelegd en is er uitsluitend gebruik gemaakt van duurzaam hout.

Dankzij de methode Design & Build konden we de beste bouwmethode bepalen. Zo ontstond er een strategische visie met een snellere bouwtijd, minder faalkosten en hogere kwaliteit. We werkten met geprefabriceerde elementen. Daarmee zorgden we voor een schone bouw en konden we binnen de planning opleveren. Met dit zeer 'groene' hoofdkantoor krijgt Smilde Foods een gebouw dat klaar is voor een duurzame toekomst.

 

Beeldmateriaal: Jorritsma Bouw
Beeldmateriaal: Jorritsma Bouw
Beeldmateriaal: Jorritsma Bouw


Terug naar het nieuwsoverzicht