Oplevering eerste 3 woningen Vliervelden, Almere

19 november 2020

Samen met Vink Bouw, Pieters BouwtechniekLeukehuizen.nl en de Stadsboeren van Almere ontwikkelt KettingHuls een poortgebouw met 21 appartementen op het nieuwe erf van Tom en Tineke Saat, de stadsboeren, in Almere Oosterwold.

De algemene ruimtes en de eerste drie woningen van Vliervelden in Almere zijn op woensdag 11 november opgeleverd. De eerste bewoners ontvingen de sleutel van hun prachtige en duurzame woning op het erf van een stadsboerderij.

De woningen zijn toekomstgericht gebouwd en voorzien van duurzame installaties zoals een warmtepomp en PV panelen. Daarnaast is gebruikt gemaakt van duurzame houtsoorten.

Op het erf komen - naast het poortgebouw - ook 7 vrije kavels en een winkel voor de verkoop van de producten van het land. De ambitie is dat de appartementen energieneutraal zijn, bereikbaar met een lift en een goede buitenruimte hebben met een balkon of tuin. De toekomstige bewoners zijn onderdeel van het leven op het erf. Tussen de tractoren, koeien en hooibalen woon je samen rondom de bij de appelboomgaard met om je heen de landbouwgrond van de stadsboer waarop gewerkt wordt.

Het nieuwe erf van de Stadsboeren ligt langs de Goudplevierweg in Oosterwold Almere. Een idyllische plek in een groene rustige omgeving die goed bereikbaar is met de auto, ongeveer een kwartier van Almere Stad. Naast de locatie loopt een brede strook van de Eemvallei, die door Staatsbosbeheer zal worden ingericht met een voedselbos, een speelwildernis en vliervelden waarin de koeien van de Stadsboerderij mogen grazen.

(Bron: Vink Bouw.nl)

Beeldmateriaal: Vink Bouw
Beeldmateriaal: Vink Bouw
Beeldmateriaal: Vink Bouw


Terug naar het nieuwsoverzicht