Patch22 in Amsterdam wint Duurzaam Bouwen Award

6 februari 2018

Patch22 in Amsterdam heeft een Duurzaam Bouwen Award in de wacht gesleept. De hoogste gerealiseerde houtbouw van Nederland was een van de drie genomineerden in de categorie Meest duurzame project en werd door het publiek verkozen tot de winnaar. 

Bij de Duurzaam Bouwen Awards waren er drie categorieën: meest duurzame gemeente, meest duurzame project en meest duurzame corporatie. Daarbinnen werden de Circulaire Ring, de Gouden Kikker Award en de WoCo25 uitgereikt. Het was de eerste keer dat de Duurzaam Bouwen Awards in deze vorm werden uitgereikt. De Circulaire Ring ging naar de gemeente Haarlemmermeer, de Gouden Kikker Award naar waterschap Zuiderzeeland en de WoCo25 naar woonstichting ‘thuis.

Patch22
Het publiek koos Patch22 als winnaar van de Duurzaam Bouwen Award. Het is het hoogste (30 m) gerealiseerde houten gebouw van Nederland. In opzet is het een energieneutraal gebouw met een houten draagconstructie. Daarbij zijn de gelamineerd vuren kolom-liggerstructuur, de gelamineerd grenen vakwerken en de Oregon pine schuifpuien in de gevels en de kruislaaghouten kopse wanden in het zicht gebleven.

 Terug naar het nieuwsoverzicht